ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна ризикує втратити угорський газ

Україна ризикує втратити угорський газ

Прем’єр-міністр Угорщини не відкидає можливості повного припинення транспортування «блакитного» палива в Україну. Однак, Україна очікує 20 лютого збільшення поставок природного газу з угорського напрямку.

Угорщина планує припинити поставки російського газу в Україну. Про це заявив  Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан після візиту Президента РФ у Будапешт, передає «ZN.Ua»

Як заявив пан Орбан журналістам після зустрічі з Володимиром Путіним, його країна «утримається від перепродажу російського газу Україні». Проте, це не означає, що угорські поставки різко припиняться.

Поряд з цим, Україна відзавтра очікує збільшення поставок природного газу через Угорщину. Про це повідомив начальник прес-служби українського оператора газотранспортних систем ПАТ «Укратрансгаз» Максим Бєлявський, передає «РБК-Україна».

«Станом на 12:00 з території Угорщини щогодини надходить понад 200 тис. куб. м блакитного палива. За оперативною інформацією, з завтрашнього дня по даному напрямку очікується збільшення поставок на 500 тисяч кубометрів в добовому перерахунку», - сказав пан Бєлявський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 5 лютого Угорщина  відновила поставки природного газу в Україну на рівні 5-6 млн кубометрів на добу. В кінці січня-початку лютого імпортовані поставки природного газу з Угорщини складали 5 тис. кубічних метрів на добу.

 
Коментарі (0)