ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Україна орендує Протипові́тряну оборо́ну для захисту енергооб'єктів

Україна орендує Протипові́тряну оборо́ну для захисту енергооб'єктів

В Україні вже існує практика, коли засоби ППО беруть в іноземних держав в оренду. Збільшити кількість ППО важливо напередодні зими, коли ворог може вдатися до масованих обстрілів енергоінфраструктури.
Україна орендує Протипові́тряну оборо́ну (ППО) для захисту в цей опалювальний сезон, про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», пише "Україна Комунальна". 
 
Він підтвердив факт оренди, але додав, що західні партнери Києва проти розкриття більш детальної інформації щодо того, у яких саме країнах українці орендують ППО, повідомляє Міненерго. 
 
В Україні вже існує практика, коли засоби ППО беруть в іноземних держав в оренду. Збільшити кількість ППО важливо напередодні зими, коли ворог може вдатися до масованих обстрілів енергоінфраструктури. 
 
«Така практика у нас вже є. Зрозуміло, що кожна країна перш за все дбає про власний захист. Ніхто своє ППО просто так нам не віддасть. Чому так довго постачають ППО, чому дозовано? Бо не має її стільки у світі, щоб нам її віддати одразу. Треба з розумінням до цього підходити. Але, зрештою, ми підсилюємось, заходять нові комплекси. Нам треба більше, у нас кількість зараз відіграє велику роль» - сказав Юрій Ігнат 
 
Він додав, що засоби ППО передбачають не лише установки, але й боєкомплекти до них. Тому напередодні зимового періоду дуже важливо збільшити їх кількість задля відбиття атак російського ворога.
 
Нагадаємо, цієї зими окупанти можуть знову вдатись до енергетичного терору, але вже у більшому масштабі, про це розповів президент України Володимир Зеленський.
 

Президент наголосив на необхідності бути готовими до гібридних терористичних загроз з боку рф. Враховуючи те, що минулого року рф намагалася нанести удари по енергетичній інфраструктурі, щоб паралізувати сучасне життя в Україні, то й цього разу може повторити цю тактику, але в більшому масштабі.  

 
Коментарі (0)