ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна отримає безвідсотковий «зелений» кредит від Данії

Україна отримає безвідсотковий «зелений» кредит від Данії

В Україні реалізовується програма Danida Business Finance (DBF), що передбачає надання Данією безвідсоткових позик для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики

В Україні реалізовується програма Danida Business Finance (DBF), що передбачає надання Данією безвідсоткових позик для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, водопостачання та очищення стічних вод.

Рамкову угоду щодо цієї програми підписали міністр фінансів України Оксана Маркарова та посол Королівства Данія в Україні Рубен Медсен, повідомляє EcoTown.

«Співпраця з данськими партнерами дозволить нам ефективно залучати кошти для реалізаціїнових проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання. Такий крок, безумовно, розширює горизонти інвестиційних можливостей для України», – зазначила Маркарова.

Рубен Медсен наголосив, система пільгового кредитування є дуже вигідною і пропонується пріоритетним для Данії країнам, таким як Україна. Вона стане важливим компонентом уже існуючої широкої програми підтримки, яку Данія реалізує в Україні. Угода дозволить пом’якшити умови кредитування за рахунок субсидії уряду Королівства Данії для відшкодування відсоткових виплат на весь період кредитування, експортної кредитної премії та банківської маржі. Фінансування відбуватиметься шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Данії позик уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.

Згідно з програмою Danida Business Finance, позики мають відповідати кільком умовам, а саме: бути безвідсотковими, мати строк погашення до 10 років після завершення проекту, надаватися у євро або доларах США і покривати до 100 % вартості проекту. Партнерство в рамках DBF сприятиме розвитку та зміцненню двосторонньої співпраці між Україною та Королівством Данія, а також дозволить залучати нові інвестиції для реалізації довгострокових інфраструктурних проектів в Україні.

 

 
Коментарі (0)