ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна отримає новий формат газових відносин

Україна отримає новий формат газових відносин

Росія погодилася на переговори про перегляд старих російсько-українських газових домовленостей

Між державами ведуться  переговори щодо вироблення нових форматів з постачання в Україну та транзиту через неї російського газу, повідомив глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров.

«Ведуться переговори щодо вироблення нових форматів співпраці у сфері постачань в Україну і транзиту через Україну європейським споживачам російського газу. Виходимо з необхідності забезпечення в цій сфері стабільних і взаємовигідних умов, що відповідають довгостроковим інтересам наших країн», - зазначив Лавров.

Нагадаємо, Україна вже тривалий час намагається переглянути газові угоди з Росією. На думку української сторони, ціна на російський газ – завищена.

У свою чергу Росія не бачить підстав для зниження ціни на газ для України. При цьому вище керівництво РФ заявляє, що ціна може бути переглянута після вступу України до Митного союзу.

Слід зазначити, що за 2012 «Нафтогаз» купив у «Газпрому» 24,4 млрд куб. м газу - на 39% менше, ніж у 2011 році. Ціна російського природного газу в першому кварталі 2012 року склала близько 416 дол/тис. куб. м, у другому – близько 425 дол, у третьому – близько 426 дол, у четвертому – близько 430 дол.

Джерело: Дзеркало Тижня

 
Коментарі (0)