ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримає від ЄІБ € 300 млн на утеплення шкіл і дитячих садів

Україна отримає від ЄІБ € 300 млн на утеплення шкіл і дитячих садів

Кредит ЄІБ витратять на термомодернізацію близько 1 тис. Громадських будівель

 

Верховна Рада 15 липня ратифікувала угоду (проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком, підписана 6 жовтня 2020 року в Брюсселі. Про це повідомив сайт парламенту.

Мета угоди - залучення допомоги ЄІБ на фінансування заходів з термомодернізації близько 1 тис. Громадських будівель в Україні. Йдеться про будівлі дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров'я, а також об'єктів соціального, адміністративного і культурного призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, відзначили в пояснювальній записці.

Внесок Європейського інвестиційного банку передбачений в сумі € 300 млн.

"Проект" Енергоефективність громадських будівель в Україні "представляє надзвичайно високий інтерес для України, очікується, що він дозволить попередити 1,25 млн тонн викидів СО₂ і принести користь для понад 2,5 млн громадян", - зазначили автори документа.

За їхньою інформацією, в Україні близько 100 тис. Громадських будівель державної і комунальної форм власності із значним рівнем енергоспоживання.

Україні потрібно більше € 100 млрд для істотного скорочення викидів парникових газів. Про це 14 липня під час виступу на Українському енергетичному форумі заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

 

 

 
Коментарі (0)