ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримає від ЄС «коронавірусний» мільярд

Україна отримає від ЄС «коронавірусний» мільярд

Єврокомісія виділяє Україні 1.2 млрд євро для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19

Європейська комісія оголосила про рішення виділити Україні 1,2 млрд євро для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Відповідна інформація поширена в середу в Брюсселі Європейською комісією.

"Комісія схвалила пропозицію про пакет макро-фінансової допомоги на суму 3 млрд. Євро для десяти партнерів по розширення та сусідства (країни, які входять в політику розширення і сусідства - ред.), Щоб допомогти їм обмежити економічні наслідки пандемії коронавируса ... Це є важливою демонстрацією солідарності ЄС з цими країнами під час безпрецедентної кризи ", - сказано в прес-релізі.

Так, відповідно до рішення ЄК, Україна отримає 1,2 млрд євро.

Інші країни отримають: Албанія - 180 мільйонів євро, Боснія і Герцеговина - 250 мільйонів євро, Грузія - 150 мільйонів євро, Йорданія - 200 мільйонів євро, Косово - 100 мільйонів євро, Молдова - 100 мільйонів євро, Чорногорія - 60 мільйонів євро, Північна Македонія - 160 мільйонів євро, Туніс - 600 мільйонів.

Епідемія коронавируса в Україні: Кабмін продовжив карантин

Виконавчий віце-президент ЄК з питань економіки, яка працює для людей, Валдіс Домбровскіс, коментуючи рішення, сказав: "Підтримка наших сусідів дуже важлива в цей кризовий час для підтримки стабільності всього регіону. У рамках глобальної відповіді ЄС на пандемію коронавируса ми повинні допомогти сусіднім країнам пом'якшити найгірші наслідки для економіки. Ці "кризові програми допоможуть 10 країнам забезпечити макроекономічну стабільність і захистити своїх людей і компанії під час кризи".

У ЄК деталізували, що кошти будуть надані протягом 12 місяців у формі позик на "дуже вигідних умовах, щоб допомогти цим країнам покрити їхні нагальні, термінові потреби у фінансуванні." Разом з підтримкою Міжнародного валютного фонду ці фонди можуть сприяти зміцненню макроекономічної стабільності і створення простору для розподілу ресурсів на захист громадян і пом'якшення негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавируса, - підкреслюється в повідомленні.

Пропозиція ЄК має бути схвалено Європейським парламентом і Радою ЄС. "З огляду на гостру необхідність в цій підтримці, Комісія розраховує на співпрацю співзаконодавців для забезпечення якнайшвидшого прийняття пропозиції. Після прийняття пропозиції Комісія готова виплатити перший внесок якомога швидше. Другий транш може бути виплачений у четвертому кварталі 2020 року або в першій половині 2021 року за умови своєчасного здійснення доданих до неї політичних заходів.

 
Коментарі (0)