ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна отримає від Німеччини € 25,5 млн на житло для переселенців

Україна отримає від Німеччини € 25,5 млн на житло для переселенців

Кабінет Міністрів України уповноважив віце-прем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова на підписання угоди про надання Україні € 25,5 млн

 

 

Кабінет Міністрів України уповноважив віце-прем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова на підписання угоди про надання Україні € 25,5 млн (близько 855,4 млн грн) від німецького державного банку KfW.

В Україні на обліку 1,45 млн переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму

Уряд України від 16 листопада підписало проект угоди №1437-р з німецьким державним банком KfW про надання € 25,5 млн (близько 855,4 млн грн) на житло для внутрішньо переміщених осіб. Про це 19 листопада повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Кабмін уповноважив віце-прем'єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова на підписання угоди.

Виконавцем проекту виступить Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Відповідну угоду про співпрацю з ФРН Кабмін схвалив в квітні 2020 року.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. Після анексії Криму почався збройний конфлікт на Донбасі між українськими військовими з одного боку і бойовиками, підтримуваними Москвою, і російськими військами - з іншого.

Станом на 16 листопада, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні перебували на обліку 1,45 млн переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму.

У 2019 вирішення житлового питання для одного внутрішньо переміщеного особи обходилося українському держбюджету більш ніж в 1 млн грн, поінформували в Місоцполітікі. "За рахунок субвенції в розмірі 25 млн грн, виділеної з державного бюджету органам місцевого самоврядування, було вирішено житлове питання 24 внутрішньо переміщених осіб", - зазначили у відомстві.

 

 

 
 
Коментарі (0)