ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна отримує потужні трансформатори від партнерів

Україна отримує потужні трансформатори від партнерів

В цьому питанні активно допомагають міжнародні партнери України

 

Запаси нового і готового до включення у енергетичну систему обладнання – другий, після ППО за ефективністю засіб протидії російським ударам по енергетиці. Про це повідомляє “Укренерго”.

“Минулого року USAID Проєкт енергетичної безпеки  замовив іноземним виробникам для наших підстанцій одразу кілька нових автотрансформаторів. Сьогодні вони вже в Україні”, – повідомляє Національна енергетична компанія “Укренерго”. Спорудження та робота невеликих, але у великій кількості енергетичних джерел створить, на думку експертів, стійку мережу, яка не буде залежна від централізованого постачання. Таким чином навіть за виведення з ладу магістральних ліній і систем, електроенергія буде надходити і для населення і для роботи економічних суб'єктів.

Відповідні придбання та доставлення ключового обладнання для енергетичної інфраструктури частково здійснено.

За повідомленням USAID, завершено постачання 7 автотрансформаторів.

Ризик нестабільного функціонування енергетичної системи України залишається високим до часів української перемоги. До числа важливих чинників подолання наслідків російсько-української війни віднесено децентралізацію генерації електроенергії по всій території країни для покращення стійкості та надійності енергозабезпечення.

 

 

 
Коментарі (0)