ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна підключила до енергосистеми Хмельницьку АЕС

Україна підключила до енергосистеми Хмельницьку АЕС

Україна підключила до енергосистеми один із двох енергоблоків Хмельницької АЕС після технічного обслуговування.

 

Україна підключила до енергосистеми один із двох енергоблоків Хмельницької АЕС після технічного обслуговування.

Про це вчора ввечері, 6 квітня, повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Зазначається, що тепер в Україні працюють вісім із 15 реакторів. Решта зупинені на регулярне технічне обслуговування або утримуються в резерві. Один із двох блоків Хмельницької атомної електростанції був повторно підключений до мережі після технічного обслуговування регулятора.

За інформацією пресслужби ХАЕС, станом на сьогодні, 7 квітня, експлуатація основного та допоміжного обладнання відповідає режиму роботи енергоблоків та проводиться згідно з вимогами регламентів та експлуатаційної документації. Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС та у зоні спостереження перебуває у межах норми. Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливі об’єкти ХАЕС – під посиленою охороною.

Нагадаємо, ввечері 2 квітня в МАГАТЕ заявили про зупинку першого енергоблоку Хмельницької атомної електростанції. За заявою Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), обидва енергоблоки Хмельницької АЕС переводять до Паризького центру асоціації. Електроенергію з Хмельницької АЕС планує купувати Польща.

 

 

 
Коментарі (0)