ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна підписала меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn

Україна підписала меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn

Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини, компанією Deutsche Bahn

Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини, компанією Deutsche Bahn.

Підписання документа відбулося 5 лютого за участі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та члена правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональда Пофалла.

«Звичайно, ми розуміємо, що на першому етапі співпраця між компаніями матиме більш консультаційний характер, однак ми сподіваємося, що з часом ми можемо прийти до більш глибоких форм співпраці», — повідомив Гончарук під час підписання документу.

У межах співпраці очікується, що Deutsche Bahn надаватиме консультації щодо управління Укрзалізницею. Також під час обговорення тексту меморандуму пропонувалося залучити менеджерів Deutsche Bahn до управління Укрзалізницею, зокрема на керівні посади в правлінні та наглядовій раді української компанії.

Нагадаємо, 23 січня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Укрзалізницю передадуть в управління найбільшому залізничному оператору Німеччини строком на 10 років.

Згодом у Deutsche Bahn повідомили, що чинні домовленості з українським урядом передбачають лише надання консультацій щодо Укрзалізниці. Також міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомляв, що фахівці Deutsche Bahn будуть надавати консультаційні послуги для реформи Укрзалізниці, однак він не виключив, що з часом роль експертів Deutsche Bahn може змінитися.

 

 
Коментарі (0)