ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна підрахувала загальну суму претензій до «Газпрому»

Україна підрахувала загальну суму претензій до «Газпрому»

Україна підбила загальну суму претензій до російського газового монополіста ВАТ «Газпром». У Києві заявляють, що розмір претензій оцінили в три десятки мільярдів доларів.
НАК «Нафтогаз України» підрахував загальну суму претензій до ВАТ «Газпром» у 30 млрд дол. Про це заявиив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв на засіданні профільного комітету Верховної Ради, передає «Радіо Свобода».
 
«Загальна сума наближається до 30 мільярдів доларів», – сказав він на засіданні профільного комітету Верховної Ради.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна вимагає від Росії 22,7 млрд дол в рамках газової суперечки в Стокгольмському арбітражі. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.
 
Примітно, він нагадав, що Україна в минулому році почала судові суперечки проти російського «Газпрому» за двома контрактами.
 
«За першим контрактом (контракт купівлі-продажу - ред.) Україна вимагає від Росії 14,5 млрд доларів. За транзитним контрактом Україна вимагає від РФ 8,2 млрд доларів», - сказав Прем'єр.
 
Окрім того, пан Яценюк висловив сподівання, що до кінця поточного року рішення будуть винесені судом на користь української сторони.
 
Коментарі (0)