ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна підвищуватиме енергонезалежність польським газом

Україна підвищуватиме енергонезалежність польським газом

Україна може значно підвищити рівень енергонезалежності за рахунок будівництва LNG-терміналу. Крім того, в разі будівництва спільного інтерконектора, Україна матиме змогу купувати 8 млрд куб. м газу в Польщі.

Україна може суттєво підвищити енергонезалежність завдяки будівництву LNG-терміналу в Польщі. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк в ході зустрічі з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою, передає «УНН».

«Я хотів би привітати країну під вашим керівництвом, що ви запустили LNG-термінал...і прийшов перший вантаж газу в Катару. Це суттєво підвищує енергетичну незалежність Польщі, але це може суттєво підвищити енергетичну незалежність України», - зазначив він.

Поміж тим, Україна має спільний проект будівництва інтерконектора з Польщею та зауважив, що в разі його будівництва Україна зможе купувати у Польщі до 8 млрд куб м газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна 12-13 грудня збільшила добові обсяги імпорту природного газу зі Словаччини в порівнянні з попереднім днем на 60% - до 13,7 млн куб. м з 8,6 млн куб. м. Зокрема, за даними компанії, 12 грудня Україна імпортувала з ЄС через територію Словаччини 13,7 млн куб. м газу, 13 грудня – 13,67 млн куб. м.

 
Коментарі (0)