ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна переграє газові стосунки

Україна переграє газові стосунки

Нинішня політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію поставок природного газу, то ж посадовці запевняють, якщо у газових питаннях з Росією утримуватиметься невизначеність, держава закуповуватиме газ у Європі.

Україна закуповуватиме газ на європейському ринку, якщо переговори з Росією щодо газового питання закінчаться безкомпромісно. Про це в інтерв'ю виданню «Урядовий кур'єр» заявив глава МЗС України Леонід Кожара.

«Нинішня політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію поставок природного газу. Наша держава вже почала купувати газ на європейському ринку, який значно дешевший. Ми маємо намір і далі йти цим шляхом, якщо не буде знайдено компромісних рішень з нашими російськими партнерами», - сказав він.

Леонід Кожара висловив думку, що ситуації в газовій сфері, які мали місце в 2006 і в 2009 роках, сьогодні «не можуть повторитися в жодному разі».

«По-перше, тому що ринок газу в Європі кардинально змінився: протягом короткого часу Європа пройшла величезний шлях щодо диверсифікації джерел постачання газу. По-друге, тому що Україна також досить успішно реформувала свій газовий ринок. Підписано контракт з компанією «Shell» щодо освоєння родовищ сланцевого газу. Незабаром очікуємо підписання контракту з компанією «Chevron» за освоєння Олеського родовища сланцевого газу», - розповів Міністр.

 
Коментарі (0)