ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна переживе літо на власному газі

Україна переживе літо на власному газі

Видобуток газу в Україні приблизно дорівнює обсягу споживання. То ж, у «Нафтогазі» переконані, що впродовж літа проблем з газопостачанням не буде.

Україна протягом літа зможе забезпечувати себе газом внутрішнього видобутку, практично не вдаючись до запасів в своїх підземних сховищах (ПСГ). Про це заявив глава правління НАК «Нафтогазу України» Андрій Коболєв, - повідомляє finance.bigmir.net.

«Фактично до жовтня ми будемо почуватися досить комфортно. Наразі обсяг газу, який видобувається в Україні, приблизно дорівнює обсягу споживання. При зниженні споживання його навіть буде трохи більше», - зауважив пан Коболєв.

За його словами, в разі відсутності компромісу з «Газпромом», Україна до початку жовтня 2014 року повинна знайти рішення для зниження споживання природного газу за допомогою максимального використання альтернативних джерел енергії в зимовий період, а також максимально використовувати можливості реверсних поставок з Європи. «Є варіанти як це робити, є чіткий план дій», - зазначив Андрій Коболєв.

Нагадаємо, Україна і Росія за посередництва Європейської комісії провели кілька раундів переговорів, але так і не змогли дійти компромісного рішення. Єврокомісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер пропонує сьогодні, 14 червня, главам «Нафтогазу України» і «Газпрому» провести двосторонню зустріч, де буде визначена дата чергового раунду тристоронніх переговорів.

Водночас прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вже доручив профільним відомствам готуватися до відключення поставок природного газу з 16 червня 2014 року.

 
Коментарі (0)