ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна планує отримати від МВФ ще один транш

Україна планує отримати від МВФ ще один транш

За словами керівника представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, МВФ може ухвалити рішення про надання нового траншу Україні вже в найближчий тиждень.

 

За словами керівника представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, МВФ може ухвалити рішення про надання нового траншу Україні вже в найближчий тиждень.

Україна буде обговорювати з МВФ новий транш. Переговори планується провести у вересні, під час візиту місії фонду до Києва.

Про це APnews пише з посиланням на заяву радника Президента з економічних питань Олега Устенко в ефірі телеканалу "Дім".

"Що стосується нових можливих засобів, які ми повинні отримати від Міжнародного валютного фонду, ви пам'ятаєте, що було більш ніж успішний розмова Президента Зеленського з керуючим директором МВФ Крісталіна Георгієва. Досягнуто домовленості: у вересні, буквально в найближчі дні, ми чекаємо в Києві місію МВФ ", - сказав Устенко.

Він підкреслив, що питання про надання чергового траншу буде винесено на засідання Ради директорів, крім цього очікується макро до 14 вересня.

Подібна заява зробили і в ЄС. За словами керівника представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса, МВФ може ухвалити рішення про надання нового траншу Україні вже в найближчий тиждень.

За його словами, Україна в частині виконання вимог МВФ просунулася в реалізації судової реформи та вирішення питання з Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Нагадаємо, як писав APnews, Україна до Дня незалежності отримала "подарунок" від МВФ в 2,7 мільярда доларів. Гроші виділили за рахунок додаткової емісії спеціальних прав запозичення (SDR) на 650 млрд доларів.

 

 

 
Коментарі (0)