ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна планує від'єднатися від електромережі з Білоруссю і РФ

Україна планує від'єднатися від електромережі з Білоруссю і РФ

Україна планує від'єднатися від електромережі з Білоруссю і Російською Федерацією до кінця 2023 року, заявив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба
Україна планує від'єднатися від електромережі з Білоруссю і Російською Федерацією до кінця 2023 року, заявив український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
 
"З радянських часів українська електромережу є частиною єдиної мережі, яка включає Білорусь і Росію. Але ми хочемо" відрізуватися "від цієї мережі і зробити українську електромережу інтегрованою частиною європейської мережі. Ми плануємо це зробити до кінця 2023 року. Після цього будь-які перетоки електроенергії з Білорусі стануть фізично неможливими", - сказав він на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом в Києві у вівторок.
 
Кулеба зазначив, що цей крок сприятиме енергетичній безпеці України, Європи в цілому, в тому числі і Литви.
 

У свою чергу Ландсбергіс висловив стурбованість Литви в зв'язку з тим, що білоруська електроенергія має доступ до ринку України і що це може допомогти розвинути небезпечну атомну електростанцію в Островці в Білорусі. 

 
Коментарі (0)