ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна планує відновити експорт електрики навесні

Україна планує відновити експорт електрики навесні

Україна планує весною відновити експорт електроенергії до двох сусідніх країн. У Міненерго зауважують, що у зв’язку з підвищенням температури і відміною надзвичайного стану в енергетиці, блоки атомних електростанцій будуть менш навантажені.

Україна може відновити експорт електроенергії в напрямку Молдови та Білорусії з квітня. Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Свєтелік, передає «Інтерфакс-Україна».

«Зараз ведемо переговори. З другого кварталу ми зможемо передбачити максимальний експорт (в напрямку зазначених країн – ред.) в балансі», - сказав посадовець.

Окрім того, замміністра підкреслив, що з підвищенням температури повітря та відміною надзвичайного стану у вітчизняній енергетиці, навантаження на блоки атомних електростанцій може суттєво знизитись.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів сьогодні не продовжив режим надзвичайної ситуації в енергетиці, незважаючи на пропозицію Міненерго. в уряді вирішили провести окрему нараду, за результатами якої обговорюватиметься питання необхідності продовження надзвичайного режиму в енергетиці.

 
Коментарі (0)