ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна планує «втертися» в енергетичну довіру Європи

Україна планує «втертися» в енергетичну довіру Європи

Україна планує зробити все, аби стати частиною європейського енергоринку вже у 2016 році. Тоді між нашою державою та ЄС буде вільний перетік електроенергії.

Україна може стати частиною єдиного європейського енергетичного ринку вже у 2016 році. Про це повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – керівник апарату Роман Качур.

«Передбачається, що з 2016 року Україна стане частиною єдиного європейського енергоринку, що означає вільний перетік електроенергії між українською енергосистемою та європейською. Це надзвичайно потужний ринок, він приблизно у п'ять разів більше, ніж той, на якому зараз працює Україна. Включення до цієї енергосистеми дасть величезний поштовх для розвитку економіки України», – зазначив експерт Мінекономрозвитку.
 
Крім того, Роман Качур додав, що незважаючи на складні політичні реалії поточного року, Україна і надалі триматиме курс на економічну інтеграцію до Європи.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Енергетичному співтоваристві стурбовані газовою угодою між компаніями «Нафтогаз» і «Газпром». Зокрема, європейці незадоволені спотворенням конкуренції на ринку природного газу в Україні. 
 
Коментарі (0)