ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна планує закрити залізничне сполучення з Росією

Україна планує закрити залізничне сполучення з Росією

Про те, що Україна планує закрити залізну дорогу у бік Росії Омелян заявляв ще торік

 

Про те, що Україна планує закрити залізну дорогу у бік Росії Омелян заявляв ще торік 

В уряді розглядають відміну залізничного сполучення з Росією. Про це повідомляє ТСН. «Ми розглядаємо зараз варіант закриття залізничного сполучення з Москвою», - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Про те, що Україні планує закрити залізну дорогу у бік Росії Омелян заявляв ще торік. 

 У грудні 2017 міністр розповів, що перед прийняттям такого рішення повинні бути проаналізовані всі нюанси.

«Питання щодо залізничного сполучення із РФ в першу чергу розглядається зараз «Укрзалізницею». Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити в 2018 році. Є дві складові – вантажне і пасажирське. Із пасажирського у нас є єдиний російський поїзд, який курсує по напрямку «Кишинів-Москва» і декілька український, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного «Укрзалізницею» , ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру», - заявив Омелян. 

Він зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію. Нагадаємо, канадська компанія Bombardier допомогла Росії побудувати залізницю в обхід України. Її представник Олів'є Марсиль підтвердив, що Bombardier виграла тендер в уряду РФ на суму 8 млн доларів.

 

 
Коментарі (0)