ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна почала імпортувати російську електрику

Україна почала імпортувати російську електрику

Україна розпочала процес імпортування електроенергії з Росії. Відповідна угода була підписана вчора. Крім цього, відновлено поставки, заблокованого на кордоні, вугілля.

Від сьогодні Україна розпочне імпорт електроенергії з Росії та відновить поставки заблокованого раніше на кордоні вугілля. Про це на підсумковій прес-конференції повідомив журналістам Президент Петро Порошенко.

Гарант також наголосив, що угода про поставки електроенергії була укладена ще вчора, і зараз Україна перетоки електрики складають 1,4 Гвт , що дозволило знизити потужність вугільних блоків.

«Вчора було моє доручення укладати прямі контракти на купівлю електроенергії. Вчора ця угода (купівля електрики в Росії, - ред) була укладена. І здається з опывночі йде переток на 1,4 гігавати. Це дозволило нам знизити потужність вугільних блоків для накопичення вугілля», - сказав Президент.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відтепер приватні компанії зможуть імпортувати електроенергію з-за кордону. Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів.

 
Коментарі (0)