ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна почала постачати електрику до Польщі

Україна почала постачати електрику до Польщі

З сьогоднішнього дня Україна почала постачати електроенергію в Польщу. В «Укренерго» зазначають, що готові забезпечувати безперебійний експорт електрики до сусідньої держави.

Сьогодні о 12:00 Україна включила в роботу міждержавну повітряну лінію електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС – Замость (Польща) для експорту електроенергії в Польщу, згідно з трьохстороннім Договором про постачання електричної енергії з України до Республіки Польща для надання аварійної допомоги. Про це повідомили у прес-службі ДП «НЕК «Укренерго».

«Надання аварійної допомоги з електропостачання для держав-сусідів є загальноприйнятою практикою у європейських країнах. Фахівці нашого підприємства готові забезпечити безперебійне та надійне транспортування енергії до братньої країни», - зазначив в.о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Юрій Касіч.

За зазначеним Договором ДП «Енергоринок» надає польській енергосистемі аварійну допомогу за ціною, встановленою відповідною Постановою НКРЕКП, а ДП «НЕК «Укренерго» уповноважено погоджувати чи відмовляти в наданні аварійної допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми.

Наразі по лінії електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС – Замость передається 135 МВт, при максимальній технічній можливості 235 МВт.

Втім зазначається, що пріоритетом все ж є забезпечення балансу та надійності ОЕС України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Держфінінспекція виявила порушення умов контракту на придбання «Укрінтеренерго» електроенергії з РФ. Всупереч законодавству, компанія взяла до розрахунків з російським підприємством факт постачання світла на тимчасово непідконтрольну Києву територію.

 
Коментарі (0)