ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна подвоїла імпорт газу

Україна подвоїла імпорт газу

Протягом минулого місяця Україна збільшила імпорт газу. Зміни пов'язані з початком сезону закачування природного газу в підземні сховища.

Україна в квітні 2014 року подвоїла порівняно з квітнем 2013 року імпорт природного газу, близько 99% якого припадає на російське паливо, - до 2,6 млрд куб. м.

«Збільшення обсягів надходження в Україну пов'язано з початком сезону закачування природного газу в підземні сховища, де станом на 5 травня ц.р. вже знаходиться близько 9 млрд куб.м», - йдеться в повідомленні оператора ГТС України, держкомпанії «Укртрансгаз».

При цьому наголошується, що в країни західної Європи було протранспортовано 5,7 млрд куб.м, що співвідноситься з обсягами 2013 року.

«За 4 місяці поточного року також зафіксовано незначне збільшення надходження природного газу для України», - підкреслюють у компанії.

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз» у січні-квітні 2014 року в ГТС надійшло 8,7 млрд куб. м газу, що на 2 % більше фактичних показників 2013 року. У минулому році цей показник становив 8,6 млрд. куб. м газу.

В країни західної Європи за підсумками 4 місяців було транспортовано 23,28 млрд куб. м блакитного палива, що відповідає заявленим обсягам ВАТ «Газпром». Всі заявки країн-імпортерів виконані своєчасно і в повному обсязі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, російські експерти стверджують, що Україна ставить під загрозу майбутній опалювальний сезон.

 
Коментарі (0)