ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна постачатиме свій біометан в ЄС замість російського

Україна постачатиме свій біометан в ЄС замість російського

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Митного кодексу країни, які стосуються оформлення біометану

 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Митного кодексу країни, які стосуються оформлення біометану. Новий закон про митницю відкриває українському «зеленому» газу дорогу на ринки Європи, - пише DW.Главное.

Лобістська організація німецьких газовиків називає це поворотним моментом в енергетичній співпраці між Німеччиною та Україною.

Йдеться про те, щоб тими трубопроводами, якими десятиліттями транзитом через Україну в Європу йшов російський природний газ, надалі прокачувати український біометан.

«Для Німеччини це означає подальший важливий внесок у відмову від викопних енергоносіїв, а для змученої війною України це шанс отримати економічну вигоду від використання свого величезного потенціалу в галузі біометану», - заявив керівник головної організації німецької газової промисловості Zukunft Gas Тімм Келер.

Біометан - це очищений біогаз, він аналогічний за своїми властивостями до звичайного метану, що видобувається з-під землі. Це відновлюване паливо потужний аграрний сектор України міг би виробляти у великих кількостях із відходів сільськогосподарського виробництва.

 

 

 
Коментарі (0)