ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУкраїна повинна підвищити ціни на газ для населення та ТКЕ - МВФ

Україна повинна підвищити ціни на газ для населення та ТКЕ - МВФ

Уряд має оголосити про графік подальшого 20% підвищення тарифів на газ, яке відбуватиметься один раз на півроку, до часу, поки не буде забезпечене повне відшкодування вартості ресурсу.

Міжнародний валютний фонд наполягає на необхідності підвищення ціни на газ для населення на 30% і для підприємств комунальної теплової енергетики на 58%.

Про це йдеться у листі постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра першому віце-прем`єру Андрію Клюєву за підсумками візиту української делегації до штаб-квартири МВФ у Вашингтоні.

У листі наголошується, що поточна енергетична політика України є неприйнятною. В зв`язку з цим МВФ пропонує українському уряду провести підвищення ціни на газ для зазначених груп споживачів.

«Уряд має оголосити про графік подальшого 20% підвищення тарифів на газ, яке відбуватиметься один раз на півроку, до часу, поки не буде забезпечене повне відшкодування вартості ресурсу», - цитує документ агенція УНІАН.

За листопадовими домовленостями Україна і МВФ мали повернутися до перегляду програми співпраці після завершення газових переговорів з Росією.

Джерело - УНІАН

 
Коментарі (0)