ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна повинна повернутися до видобутку сланцевого газу - експерт

Україна повинна повернутися до видобутку сланцевого газу - експерт

Заява прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що Україна в 2025 році може перетворитися в газове держава є піаром

Заява прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що Україна в 2025 році може перетворитися в газове держава є піаром.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олександр Охріменко.

«Заява Гройсмана про те, що Україна в 2025 році може перетворитися в газове держава, не відповідає дійсності. Це брехня і його фантазія. Гройсман знає, що в 2025 році буде жити за кордоном і просто фантазує. Йому глибоко наплювати, що буде в 2025 році в Україні. Це передвиборний піар », - сказав А. Охріменко

За словами економіста, Україна повинна повернутися до видобутку сланцевого газу.

«Для того щоб Україна перетворилася на газове держава, нам потрібно повернутися до видобутку сланцевого газу. Але навіть якщо це станеться, то до 2025 року ми не зможемо перетворитися в газове держава. У кращому випадку це буде 2029 рік. Транзит газу нас не зробить газовим державою. Він давно вже не грає істотну роль в економіці України. Ми продаємо соняшникової олії в десятки разів більше, ніж заробляємо на транзиті газу. У нас прибуток від експорту IT- послуг на сьогоднішній момент така ж, як і від транзиту газу. За часів президентства Леоніда Кучми на транзит газу ми заробляли 9 мільярдів, а зараз тільки 3 мільярди », - резюмував А. Охріменко.

Нагадаємо, Німеччина може вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси з ще одного джерела, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

В. Гройсман в інтерв'ю німецькому виданню Die Zeit сказав, що «українська газотранспортна система була побудована для транзиту російського газу в Європу. Потужність трубопровідної системи складає 146 млрд кубометрів газу в рік. В даний час використовується 90 млрд. Система цілком надійна ».

«Ми ж хочемо стати газовим державою, яке задовольняє власні потреби і експортує. Ми можемо зробити це до 2025 року. А ви можете вигідно вкласти свої інвестиції в Україну і отримувати енергетичні ресурси ще з одного джерела », - підкреслив Гройсман.

 

 
Коментарі (0)