ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна прагне розвивати офшорну вітрогенерацію - Міненерго

Україна прагне розвивати офшорну вітрогенерацію - Міненерго

Україна прагне розвивати офшорну вітрогенерацію - сектор відновлюваної енергетики, що використовує енергію морського вітру. Однак, для цього необхідно провести морське розмінування
Україна прагне розвивати офшорну вітрогенерацію - сектор відновлюваної енергетики, що використовує енергію морського вітру. Однак, для цього необхідно провести морське розмінування, наголосив заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков.
 
"Ми прагнемо розвивати офшорну вітрогенерацію, і нам спочатку потрібно провести морське розмінування. Це дуже складний процес, і ми потребуватимемо величезних фінансових ресурсів, залучення найкращих спеціалістів та технологій", - зазначив заступник.
 
Під час виступу Демченков звернув увагу на проблему розмінування енергетичних об’єктів, що були в окупації, та територій, де велися бої. За попередніми даними Україні потрібно розмінувати приблизно 700 кв. кілометрів територій, прилеглих до енергетичної інфраструктури, та 4 500 кілометрів ліній електропередачі, додав він.
 
"На жаль, ці цифри будуть збільшуватися. Тому один із наших пріоритетів - залучення підтримки міжнародних партнерів у гуманітарному розмінуванні енергетичних об'єктів та прилеглих територій. Важливо відновити пошкоджену інфраструктуру та підготуватися до зими, а це складно без проведення розмінування, аби гарантувати безпеку нашим енергетикам" - пояснив заступник міністра.
 
За його словами, Україна є "однією з найбільш замінованих країн світу", через що є ряд "проблемних питань" - навчання професійних саперів, недостатня кількість спеціалізованої техніки та машин.
 

"Після звільнення усіх наших територій, включаючи Донецьку та Луганську області, АР Крим, роботи з розмінування та відновлення буде ще більше. І ми маємо готуватися до цього вже зараз... У питаннях розмінування ми сподіваємося на допомогу світової спільноти, адже це наш спільний виклик", - зазначив Демченков. 

 
Коментарі (0)