ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Україна припинила закачування газу в ПСГ

Україна припинила закачування газу в ПСГ

Україна 16 жовтня припинила закачування газу в підземні газові сховища і почала її відбір в обсязі 1,2 млн куб м в добу.
Вчора, 16 жовтня 2016г., Україна припинила закачування газу в підземні газові сховища і почала її відбір в обсязі 1,2 млн куб. м в добу, повідомив прес-секретар ПАТ "Укртрансгаз" Максим Белявський.
 
"Україна сьогодні зупинила закачування газу і початку його відбір з підземних сховищ. Добовий режим - 1,2 млн. куб. м", - написав Максим Белявський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.
 
За його словами, всього в підземні газосховища було закачано за рік 6,3 млрд куб. м блакитного палива, у них зараз зберігається 14,7 млрд куб. м, заповненість 48%.
 
На минулому тижні в Україні стартував опалювальний сезон 2016/2017рр. В першу чергу теплопостачальні організації подали теплоносій бюджетних і соціальних організаціях, а потім почали подачу терлоносителя в житловий фонд.
 

Раніше глава ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів прогнозував, що завершення сезону закачування газу в підземні сховища і початок його відбору з них заплановано на 12-13 жовтня. За його словами, на ранок середи, 12 жовтня, в ПСГ перебувало 14,718 млрд куб. м газу, при цьому поточні споживання газу в країні складали 74,4 млн куб. метрів. 

 
Коментарі (0)