ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна пропонує нову стратегію імпорту газу

Україна пропонує нову стратегію імпорту газу

Україна не втрачає надії на урегулювання спірних питань щодо постачання російського «блакитного» палива. Український газовий монополіст вже направив ряд пропозицій «Газпрому», в тому числі і зміни до діючого контракту.

НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди, яка дозволить врегулювати всі спірні питання в частині імпорту російського газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

«НАК «Нафтогаз України» направила ВАТ «Газпром» проект додаткової угоди до укладеного 19 січня 2009 року Контракту купівлі-продажу природного газу на період з 2009 по 2019 роки між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що додатковою угодою передбачається внесення змін до умов Контракту в частині ціни, обсягів та умов поставок природного газу.

Зауважимо, сьогодні відбудеться четвертий раунд тристоронніх переговорів у складі Україна–Росія–ЄС з питань поставок російського газу в Україну. НАК «Нафтогаз України» налаштована на продовження переговорів з ВАТ «Газпром» у конструктивному руслі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 30 травня НАК «Нафтогаз України» перерахувала ВАТ «Газпром» 786,3 млн дол. за природний газ, імпортований у лютому-березні ц.р, повністю сплативши поставки природного газу в Україну за І квартал 2014 року за ціною 268,5 дол. за тис. куб. м, яка не є спірною для компанії. Якщо сьогодні не буде вирішене цінове питання газу, український уряд готовий звернутися до арбітражного суду Стокгольма.

 
Коментарі (0)