ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна просить Німеччину підшукати управителів ГТС

Україна просить Німеччину підшукати управителів ГТС

Прем’єр Арсеній Яценюк запропонував федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель допомогти із залученням партнерiв до управлiння ГТС України.

Прем'єр-Мiнiстр України Арсенiй Яценюк звернувся до канцлера Нiмеччини Ангели Меркель та лiдерiв iнших країн ЄС iз пропозицiєю провести конкурс iз залучення партнерiв до управлiння українською газотранспортною системою (ГТС), передає «Інтерфакс».

«Я звернувся до канцлера Нiмеччини та до наших захiдних партнерiв iз тим, щоб провести публiчний конкурс щодо залучення iноземних iнвесторiв до управлiння українською ГТС», - сказав він.
 
Зазначимо, Прем'єр України та федеральний канцлер Нiмеччини 23 серпня в Києвi обговорили питання енергетичної безпеки та залучення нiмецьких енергетичних концернiв до розвитку української енергетичної iнфраструктури.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 14 серпня Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо реформування системи управління єдиною ГТС України. За нього проголосували 228 депутатів. Законопроект №4116а Про ГТС передбачає передачу українських газопроводів в оренду без права їх відчуження.  Тоді ж українська держава оголосила публічний конкурс на залучення інвесторів щодо модернізації і експлуатації ГТС. такими інвесторами відповідно до закону можуть бути лише компаніях країн членів ЄС, які відповідно сертифіковані, або США.
 
Коментарі (0)