ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна рекордно збільшила імпорт електроенергії з Росії

Україна рекордно збільшила імпорт електроенергії з Росії

Україна в п'ятницю збільшить імпорт електроенергії з Росії до 1 140 МВт, що стане максимальним обсягом поставок з моменту їх відновлення в лютому.

 

Україна в п'ятницю збільшить імпорт електроенергії з Росії до 1 140 МВт, що стане максимальним обсягом поставок з моменту їх відновлення в лютому. Про це свідчать дані Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E), розміщені на сайті організації.

Відповідно до поданої заявки, імпорт електрики повинен бути на рівні 1 140 МВт в період з 11:00 до 12:00. Протягом ще п'яти годин Україна буде імпортувати російську електроенергію в діапазоні 715 МВт посилання - 1 060 МВт. Раніше максимальний розмір поставок не перевищував 800 МВт.

З 3 січня Україна відновила комерційний імпорт електроенергії з Білорусі, а з 1 лютого - з Росії. Постачання почалися на тлі кризової ситуації в енергетиці, викликаної браком вугілля на складах теплових електростанцій, позапланових аварійних ремонтів енергоблоків АЕС і ТЕС, а також зростання споживання електроенергії через погодні умови.

Спочатку імпорт почався на комерційних умовах, потім Україна запросила у російської сторони так звану аварійну допомогу - додаткові екстрені поставки в зв'язку з критичною ситуацією в енергосистемі.

 

 

 
Коментарі (0)