ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Україна розпочала підготовку енергетичної системи до наступної зими

Україна розпочала підготовку енергетичної системи до наступної зими

У Житомирській області було проведено спеціальну координаційну нараду. На ній обговорювали як питання відновлення області, так і всієї енергоситеми України. «Детально розглянули безпеку, економічну та соціальну ситуацію в області.
Україна розпочала підготовку енергетичної системи до наступної зими. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. 
 
Він розповів, що у Житомирській області було проведено спеціальну координаційну нараду. 
 
На ній обговорювали як питання відновлення області, так і всієї енергоситеми України. «Детально розглянули безпеку, економічну та соціальну ситуацію в області.
 
Є рішення, зокрема щодо відновлення енергетики після російських ударів. І вже готуємо нашу енергетику до наступної зими», – наголосив президент.
 
Нагадаємо, НЕК «Укренерго» прокоментувало наслідки руйнувань, завданих українській енергосистемі російськими терористичними військами з осені 2022 року, та як Україна пройшла свій найважчий в історії опалювальний сезон, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. Понад 250 із них таки влучили у ціль - 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції. 

Протягом зими ремонтні бригади - тільки «Укренерго», складали понад 1500 фахівців. Пошук обладнання вівся в 40 країнах світу.   

 
Коментарі (0)