ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розпочала підготовку ПСГ до сертифікації ЄС

Україна розпочала підготовку ПСГ до сертифікації ЄС

Оператор підземних газових сховищ України АТ “Укртрансгаз” розпочав підготовку до проходження незалежної сертифікації ЄС, запровадженої для операторів зберігання газу

 

Оператор підземних газових сховищ України АТ “Укртрансгаз” розпочав підготовку до проходження незалежної сертифікації ЄС, запровадженої для операторів зберігання газу. Про це глава Укртрансгазу Сергій Перелома заявив на засіданні Energy Communitу, повідомляє прес-служба компанії.

Він наголосив, що компанія впевнена в успішному завершенні процесу сертифікації.

Перелома нагадав, що Європарламент дозволив країнам-членам зберігати стратегічні запаси газу в газосховищах держав, які є Договірними Сторонами Енергетичного Співтовариства. “Україна має такий статус і, відповідно, може і претендуватиме на зберігання страхових запасів газу країн ЄС. Оператор газосховищ готовий запропонувати до 10 млрд. куб. м своїх потужностей для зберігання газу країн ЄС. Відповідний позитивний та всебічний досвід співпраці з іноземними замовниками послуг нас уже є”, - зазначив Перелома.

Як повідомлялося, міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Україна готова надати країнам Європи близько половини обсягу своїх підземних сховищ для створення запасу газу для проходження зимового періоду.

Нагадаємо, загалом у систему 12 підземних сховищ "Укртрансгазу", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", загальною проектною ємністю 31 млрд. кубометрів.

 

 

 
Коментарі (0)