ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна шукає кошти на реформування енергосфери

Україна шукає кошти на реформування енергосфери

ЄБРР розгляне можливість фінансової підтримки реформ в енергетиці України. Принаймні, про це попросив фінансову установу Президент України Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко запропонував ЄБРР розглянути можливість фінансової підтримки реформ в енергетиці України. Про це йшлося під час зустрічі Глави держави з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті, повідомляє прес-служба представництва Президента.

«Президент запропонував ЄБРР розглянути можливість фінансової підтримки та кредитування енергетичного сектору у перехідний період реформування», - йдеться у повідомленні.

Окрім того підкреслюється, що у ході зустрічі обговорювалося також розширення співпраці в енергетичній сфері та довготермінові фінансові механізми для модернізації української газотранспортної системи. Зокрема, У цьому зв'язку керуючий директор ЄБРР з питань енергетики та природних ресурсів Ріккардо Пуліті відзначив особливий потенціал українського енергетичного сектору як у його транзитній, так і виробничій складовій, зокрема електроенергетики, заявивши, що Україна може стати великим регіональним енергетичним хабом.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше низку актуальні енергетичних питаннь, включаючи модернізацію української газотранспортної системи, а також подальшу діяльність за підсумками тристоронніх (Україна-ЄС-РФ) газових переговорів українська сторона обговорила з Віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефковічем.

 
Коментарі (0)