ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна скоротила імпорт газу з Європи

Україна скоротила імпорт газу з Європи

Україна продовжує накопичувати європейський газ у ПХГ для проходження країною опалювального сезону, проте у менших об'ємах. Держава скоротила імпорт газу з ЄС в жовтні на 11,8%.

Україна скоротила імпорт газу з Європи в жовтні на 11,8% в порівнянні з показником за вересень - з 990,9 млн куб. м до 874,2 млн куб. м. Про це випливає з даних оператора газотранспортної системи Польщі Gaz-System, оператора ГТС Угорщини FGSZ і оператора ГТС Словаччини Eustream, передає «Прайм».

По реверсу зі Словаччини «Нафтогаз» імпортував близько 809 млн куб. м газу проти 780 млн куб. м у вересні.
 
Таким чином, фізичні обсяги реверсних поставок газу зросли на 3,7%. В середньому Україна в жовтні отримувала по реверсу зі Словаччини 26 млн куб. м газу на добу.
 
З Польщі Україна імпортувала в жовтні 65,2 млн куб. м, що майже в 2 рази нижче, ніж було імпортовано в вересні (122,4 млн куб. м).
 
Реверсні поставки газу з Угорщини були припинені в кінці вересня і в жовтні не поновлювалися (у вересні обсяг реверсних поставок газу з Угорщини становив 88,5 млн куб. м).
 
Згідно з даними Асоціації європейських операторів ПСГ (GSE), в даний час в ПСГ України знаходиться 15,878 млрд куб. м газу.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», газопровід «Південний потік», за будівництво якого виступають деякі країни-члени Євросоюзу, не вирішить проблему диверсифікації джерел газу для Європи. До того ж, він послабить економіку Україні, яку ЄС начебто намагається стабілізувати.
 
Коментарі (0)