ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна скоротила імпорт серед джерел газу

Україна скоротила імпорт серед джерел газу

За минулий рік частка імпорту серед джерел газу в Україні знизилась більше ніж на 10%. У «Нафтогазі» скорочення пояснюють зниженням загальних обсягів споживання газу.

Україна у минулому році скоротила частку імпорту серед газових джерел на 11%. Зниження обсягів імпортованого газу пов’язують із зменшенням об’ємів споживання газу у 2014 році. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогазу України».

Зокрема, у компанії повідомляють, що 46% від усіх потреб споживачів було забезпечено саме завдяки імпортованому природному газу. В той час як у 2013 році частка імпортного «блакитного» палива складала 55%.

Водночас, видобуток власного природного газу в Україні впав з 21,5 млрд кубометрів до 20,5 млрд куб. м. Таке скорочення видобутку палива зумовлене через недоотримання видобутого газу від ПАТ «Чорноморнафтогаз», починаючи з березня минулого року. Тоді держава отримала від компанії 0,3 млрд кубометрів видобутого газу за 2 місяці 2014 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна скоротила обсяги транспортування російського газу у минулому році більше ніж на чверть. До європейських країн у 2014 році було транспортовано газу майже на третину менше, в порівнянні з 2013 роком.

 
Коментарі (0)