ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна скоротила транзит газу в балканському напрямі

Україна скоротила транзит газу в балканському напрямі

Щодобовий обсяг транзиту природного газу у балканському напрямі упав на 71%. Динаміка пояснюється початком проведення комплексу планово-профілактичних і ремонтних робіт на газопроводах. В «Укртрансгазі» обіцяють, що опісля 22 серпня ситуація виправиться.

Україна скоротила транзит газу в балканському напрямі. Причиною став початок проведення комплексу планово-профілактичних і ремонтних робіт на газопроводах по цьому маршруту, - повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

«Через проведення робіт щодобовий обсяг транзиту природного газу на газопроводах «Єлець-Кременчук-Кривий Ріг, «Ананьїв - Тирасполь - Ізмаїл», був зменшений на 71%, або 36 млн куб. м», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що до 22 серпня заплановано закінчити комплекс робіт і відновити транзит в повному обсязі.

За даними Центрального диспетчерського департаменту, роботи заплановано провести на магістральних газопроводах «Єлець-Кременчук-Кривий Ріг», «Ананьїв-Тирасполь-Ізмаїл», газовимірювальній станції Гребеники і компресорних станцій Ромни, Решетилівка, Кіровоградська, Ананьїв, Тарутине, Орлівка.

У компанії нагадують, план проведення комплексу планово-профілактичних і ремонтних робіт на газопроводах балканського напрямку був затверджений на міжнародній нараді газотранспортних компаній-транзитерів російського газу в балканському напрямі, яка проходила з 7 по 11 жовтня 2013 року у Львові.

 
Коментарі (0)