ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна скоротила видобуток газу за минулий рік

Україна скоротила видобуток газу за минулий рік

За минулий рік державні компанії України скоротили видобуток природного газу на півмільярда кубометрів. Збільшили обсяги добутого «блакитного» палива лише приватні компанії.

Україна у 2014 році скоротила видобуток власного природного газу на 500 млн куб. м, в порівнянні з 2013 роком. Так, обсяги видобутого Україною «блакитного» палива у минулому році склали 20,5 млрд кубометрів. Про це повідомляє «Finance.ua».

Зокрема, найбільша видобувна компанія України – «Укргазвидобування» за рік видобула 15,1 млрд куб. м газу, що на 0,1% менше, ніж у 2013 році.

«Укрнафта» видобула у 2014 році 1,7 млрд кубометрів газу, що на 200 млн менше, в порівнянні з попереднім періодом.

«Чорноморнафтогазом», що знаходиться на території анексованого Криму, в минулому році видобуто 300 тис. кубометрів природного газу, що на 0,2% менше, ніж у 2013 році.

Збільшили видобуток «блакитного» палива лише приватні компанії, які у 2014 році збільшили обсяги видобутого газу на 1 млрд куб. м та добули 3,3 млрд кубометрів природного газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в українських ПСГ стало менше палива. Найбільший обсяг газу як і раніше зберігається в Більче-Волицько-Угерському сховищі.

 
Коментарі (0)