ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна сьогодні отримала 2-й транш макрофінансової допомоги ЄС

Україна сьогодні отримала 2-й транш макрофінансової допомоги ЄС

Сьогодні, 25 жовтня, Україна отримала від Європейського Союзу 2-й транш в рамках п’ятої програми макрофінансової допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро
Україна у понеділок, 25 жовтня, отримала 2-й транш макрофінансової допомоги ЄС обсягом 600 млн євро, повідомили у Мінфіні.
 
"Сьогодні, 25 жовтня, Україна отримала від Європейського Союзу 2-й транш в рамках п’ятої програми макрофінансової допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро", - повідомили у відомстві.
 
За даними Мінфіну, кредит надано у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,250% з терміном погашення у квітні 2036 року.
 
Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб та зменшення фінансового навантаження на бюджет України.
 
"Ми вдячні партнерам із ЄС за тривалу підтримку нашої країни на шляху економічного розвитку та проведення ключових реформ. Українська сторона виконала узгоджені сторонами умови програми макрофінансової допомоги, що дозволило залучити зазначену позику. Ми продовжуємо активну роботу для забезпечення макрофінансової стабільності держави та впровадження структурних реформ", – прокоментував міністр фінансів України Сергій Марченко.
 

"Транш у 600 млн євро від ЄС — це свідчення позитивної оцінки реформ в Україні. Наша ефективна співпраця з ЄС, МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними партнерами дозволяють реалізувати амбітні проекти й продовжити масштабну модернізацію України для зростання економіки та підтримки громадян", - відзначив у коментарі з цього приводу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

 
Коментарі (0)