ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та Польща розширять системи газопроводів

Україна та Польща розширять системи газопроводів

Українські та польські оператори газотранспортних систем розширять свої газопровідні системи. Це дасть можливість збільшення поставок газу до України з Європи.

Оператори газотранспортних систем  України (ПАТ «Укртрансгаз») та Польщі («GAZ-SYSTEM S.A.») сьогодні підписали Угоду щодо розширення систем газопроводів. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгазу».

Згідно цього документа планується інтеграція польських та українських газотранспортних систем задля збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Польщу.

«Сьогоднішня подія відкриває нові можливості для розвитку вітчизняної газотранспортної системи та її інтеграції до європейського газового ринку. Щиро вдячний нашим польським колегам за конструктивну співпрацю», — зауважив  Президент «Укртрансгазу» Ігор Прокопів.

Угода також передбачає забезпечення зберігання європейського газу в українських ПСГ та подачі «блакитного» паливо до європейських споживачів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна з початку грудня імпортувала із країн Європи майже 500 млн куб. м природного газу. Примітно, у листопаді з Європи в Україну було імпортовано майже 950 млн куб. м газу.

 
Коментарі (0)