ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та ЄС контролюватимуть транзит російського газу

Україна та ЄС контролюватимуть транзит російського газу

Україна та ЄС слідкуватимуть за транзитом російського газу через територію України до Європи. Київ вважає це шансом довести ЄС, що Україна є надійним транспортером «блакитного» палива.

Україна та Євросоюз поновлять спільний контроль за транзитом газу із Російської Федерації в країни Європи через територію України. Таке рішення було досягнуте під час зустрічі Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина з послом Євросоюзу в Україні Яном Томбінським, передає прес-служба Міненерго.

«Міністр підтримав ініціативу європейської сторони про поновлення здійснення моніторингу транзиту природного газу з Російської Федерації до країн Європейського Союзу через територію України з метою підтвердження того, що Україна є надійним транзитером газу», - йдеться у повідомленні.

Відтак, Міністр наголосив, що «Нафтогаз» та «Укртрансгаз» готові до співпраці з європейськими експертами.

«НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз» повністю готові для прийому місії моніторингу на об’єктах ГТС України та підтверджують готовність надати доступ європейським експертам до об’єктів ГТС, а також надавати оперативну інформацію про потоки природного газу через територію України», - наголосив пан Демчишин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Газпром» отримав від «Нафтогазу» 70 млн доларів у якості доплати за поставки газу в січні 2015 року.

 
Коментарі (0)