ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та ЄС можуть «переграти» енергетичну мапу Європи

Україна та ЄС можуть «переграти» енергетичну мапу Європи

Україні потрібні іноземні активи, зокрема, фінансова участь США та ЄС у модернізації української ГТС. Разом сторони можуть «створити» нову енергетичну мапу Європи.

Для захисту Україні необхідні не лише війська, а й іноземні активи, які знаходяться на території країни. Тому уряд чекає від США та ЄС політичних рішень у модернізації української ГТС. Разом сторони можуть «створити» нову енергетичну мапу Європи. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

«Країна себе може захищати не тільки військами, а й іноземними активами, які знаходяться на території держави. І ми можемо спільно взагалі мати нову енергетичну мапу Європи», - наголосив він.
 
За словами пана Яценюка, уряд зробив усе, щоби партнери з ЄС та США інвестували в модернізацію української газотранспортної системи: «Тепер ми очікуємо не тільки економічних, а й політичних рішень наших західних партнерів. Для цього зроблені всі умови».
Арсеній Яценюк нагадав, що парламент ухвалив закон щодо модернізації і експлуатації української газотранспортної системи. Глава Уряду звернувся до західних партнерів: «Ви маєте можливість стати співакціонерами української газотранспортної системи».
 
Прем’єр-міністр назвав реформу енергетичного сектору країни однією з ключових.
 
Він підкреслив, що в рамках цієї реформи до кінця 2015 року необхідно максимально перейти на закупівлю газу з країн-членів Європейського Союзу та завершити розподіл НАК «Нафтогаз України» на три компанії.
 
Окрім того, Глава Уряду наголосив на необхідності «закачувати газ виключно в період найнижчої ціни» і зазначив, що цей період починається «буквально через місяць».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», вдале проходження опалювального сезону при надзвичайних умовах, інвестиції на мільйони доларів та збільшення реверсу газу, - Міненерго відзвітувало про результати діяльності за 100 днів.
 
Коментарі (0)