ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїна та Молдова разом працюватимуть над проектами чистої енергетики

Україна та Молдова разом працюватимуть над проектами чистої енергетики

Держенергоефективності та Фонд з енергоефективності Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Держенергоефективності та Фонд з енергоефективності Молдови підписали Меморандум про взаєморозуміння. 

Відомства обох держав задекларували свої наміри щодо розвитку спільних енергоефективних проектів. Зокрема, положення Меморандуму передбачають пошук грантів Європейського Союзу і спільне подання заявок України та Молдови для отримання можливостей фінансування енергоефективних проектів. Він наголосив, що у плідній співпраці зацікавлені максимально обидві сторони.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

"У рамках IX Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму "Відновлювана енергетика та енергоефективна модернізація промисловості" відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між Держенергоефективності та Фондом з енергоефективності Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наміри двох країн співпрацювати завірили своїми підписами голова Держенергоефективності Сергій Савчук та в.о. виконавчого директора Фонду з енергоефективності Республіки Молдова Серджіу Корін.

За час своєї діяльності, починаючи з 2012 року, Фонд успішно профінансував понад 250 проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики у Молдові на суму більше 28 млн доларів. 

Нагадаємо, за останні три роки в Україні інвестовано близько 400 млн євро у виробництво тепла не з газу, а ще 345 млн євро - у відновлювану електроенергетику.

Також нагадаємо, що 22 листопада уряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року, що була розроблена з урахуванням світових трендів до споживання енергоресурсів.

Відзначимо, наразя уряд ставить завдання принаймні вдвічі зменшити енергоємність української економіки, збільшення частки альтернативних джерел у загальному балансі до 2035 року до 25%, підвищення якості енергозабезпечення споживачів. Крім того, Енергетичною стратегією передбачається розвиток газового сектору, в основі якого - демонополізація та створення чітких ринкових відносин.

 

 

 
Коментарі (0)