ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та Румунія підписали угоду про газовий інтерконект

Україна та Румунія підписали угоду про газовий інтерконект

Транспортування газу з України до Болгарії невдовзі буде проводитись через територію Румунії, після того, як країни підписали угоду про з’єднання своїх газотранспортних мереж

20 липня оператори газотранспортних системи України та Румунії підписали угоду про підключення газотранспортних систем, повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

Маршрут газопроводу, який використовується для транспортування газу з України до Болгарії йтиме через територію Румунії.

«Угода щодо підключення до міжнародного газопроводу повністю відповідає вимогам Регламенту Комісії ЄС 2015/703 від 30 квітня 2015р., що запроваджує мережевий кодекс правил функціональної сумісності та обміну даними», - йдеться у повідомленні.

Оператори систем планують забезпечити постійну та безперебійну потужність для транспортування газу у напрямку із України до Болгарії та безперебійну потужність для транспортування газу у реверсному режимі.

Газпром раніше також використовував цей маршрут для поставки газу в Болгарію. Однак, після закінчення дії договору на використання газопроводу, оператори газотранспортних систем України та Румунії п рішення у своїй діяльності керуватись нормативно-правовим регулюванням ЄС.

Варто також зазначити, що дана угода являється частиною ініціативи CESEC під керівництвом Європейської комісії з метою підвищення надійності міжмережевого підключення в регіонах CESEC.

Окрім цього угодою передбачено можливість для місцевих користувачів суттєво диверсифікувати маршрути поставки газу.

 

 
Коментарі (0)