ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна відмовилась від купівлі газу до кінця року

Україна відмовилась від купівлі газу до кінця року

«Нафтогаз» не збирається купувати російський газ аж до кінця року. Зазначається, що наразі в ПСГ достатньо палива, а відновлення закачування «блакитного» палива можливе лише в наступному році і тільки за умови привабливої ціни.

Україна не планує закачувати природний газ в підземні сховища до кінця цього року. Про це заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, країна зможе прийти цей опалювальний сезон за рахунок використання тих обсягів газу, які перевищують минулорічні показники та обмеженого імпорту.

«Ми зараз почали відбір газу. Закачування більше не має сенсу... до кінця року ми закачування не плануємо, той запас (більше 17 млрд куб. м газу – ред.) вважаємо достатнім», - сказав він.

Крім того, очільник «Нафтогазу» повідомив, що Україна має намір купувати газ в РФ у першому кварталі наступного року лише за умови привабливої ціни.

«Питання цінової пропозиції, яке нам зробить російська сторона - це питання окремих переговорів. Ми очікуємо і сподіваємося на те, що наші російські продавці газу будуть розсудливими, і запропонують нам конкурентну ціну. Якщо цього не буде - це буде означати, що ми весь газ будемо купувати в Європі», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго запевняють, що країна пройде зимовий період згідно з планом. У відомстві зауважують, що ціна на російський газ дозволяє закуповувати його в необхідних для України обсягах.

 
Коментарі (0)