ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна відмовиться від російської електрики

Україна відмовиться від російської електрики

Міненерго заявляє про припинення імпорту електрики з Російської Федерації через кілька днів. У відомстві зазначили, що наразі Україна має достатньо потужностей для покривання внутрішніх потреб в електроенергії.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості 11 листопада припинить імпорт електроенергії з Російської Федерації. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За словами чиновника, причиною відмови від купівлі електроенергії в північного сусіда є підключення енергоблоку Рівненської АЕС.

«У середу ми припинимо отримувати будь електроенергію з Росії. Це технологічний крок, пов'язаний з підключенням енергоблоку №3 Рівненської АЕС», - заявив він.

Крім того, Міністр додав, що наразі в України достатньо потужностей для забезпечення внутрішніх потреб в електроенергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна у жовтні 2015 року скоротила експорт електроенергії в грошовому обчисленні майже в 3,4 рази з 31,601 млн доларів до 9,298 млн доларів порівняно з відповідним періодом 2014 року. Зазначається, за 10 місяців 2015 року Україна експортувала електроенергії на 125,689 млн доларів, що в 3,5 рази менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

 
Коментарі (0)