ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна відновила проведення «газових» тендерів за кредит ЄБРР

Україна відновила проведення «газових» тендерів за кредит ЄБРР

«Нафтогаз» відновив імпорт природного газу в рамках кредиту від ЄБРР. У Компанії повідомили, що вже проведено низку тендерів, які відбулися минулого тижня.

НАК «Нафтогаз України» провів низку тендерів на придбання природного газу в рамках кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. Про це йдеться в повідомленні Компанії, опублікованому в соціальній мережі Twitter.

Таким чином «Нафтогаз» відновив купівлю газу згідно з умовами кредиту від ЄБРР.

«Нафтогаз» відновив закупівлі газу в рамках кредиту ЄБРР рамки; ряд тендерів, що відбулася минулого тижня», - йдеться в повідомленні компанії.

Крім того, у «Нафтогазі» заявили, що наразі у підземних сховищах материкової України зберігається 12,8 млрд куб. м газу, що на 2,2 млрд більше, ніж на цю дату минулого року. А історичний мінімум був зафіксований на рівні 6,0 млрд куб. м весною 2013 року. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Компанії у Facebook.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку та Україна підписали кредитну угоду на 300 мільйонів доларів для закупівлі газу на майбутній зимовий період. Угоду було підписано на підставі рішення Ради директорів ЄБРР про виділення кредиту, а також після погодження сторонами реформи ключового енергохолдингу країни НАК «Нафтогаз України».

 
Коментарі (0)