ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїна веде переговори з МВФ за формулою внутрішньої ціни на газ

Україна веде переговори з МВФ за формулою внутрішньої ціни на газ

Українська сторона веде переговори з Міжнародним валютним фондом за формулою розрахунку ціни на газ для внутрішніх споживачів до повної лібералізації ринку.

Українська сторона веде переговори з Міжнародним валютним фондом за формулою розрахунку ціни на газ для внутрішніх споживачів до повної лібералізації ринку.

Як передає Інтерфакс-Україна, про заявлені міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Нам необхідно знайти формулу, яка буде визначати ціну на газ на період до повної лібералізації ринку, і зараз ми над цим працюємо. Я не думаю, що нам потрібно багато часу », - сказав О.Данилюк під час брифінгу у Вашингтоні в неділю після зустрічі з керівництвом МВФ днем ​​раніше.

За його словами, ні українська сторона, ні МВФ не наполягають на певній формулі розрахунку. «У нас в програмі зафіксовано один ключовий принцип, що ціни повинні бути на рівні імпортного паритету. Це означає, що ціни, за якими газ продається в Україні, повинні відповідати цінами на газ, який імпортується в Україну. Тому ми дивимося на ціну газу, що імпортується в Україну, а не який-небудь орієнтир, типу біржі, і приймаємо це як базу. Це те, з чим ми приїхали, це і є імпортний паритет », - пояснив міністр.

«Як це порахувати, до чого це призведе - це зараз в роботі. Але ключове - це зафіксувати цей принцип, щоб ми не пішли в хибному напрямку, і тут у нас є повне взаєморозуміння з МВФ », - резюмував Данилюк.

 

 
Коментарі (0)