ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна використовує на ремонт доріг лише 10% фінансових ресурсів

Україна використовує на ремонт доріг лише 10% фінансових ресурсів

Попри те, що міжнародні фінансові інституції готові надати Україні досить значний обсяг коштів на відновлення інфраструктури та насамперед – автомобільних доріг, реально використовується максимум 10% цього ресурсу

Світовий банк та ЄБРР готові надати на ремонт українських доріг значну суму коштів. Проте наразі на  їхній ремонт використовується не більше 10% цільової міжнародної допомоги.  Про це в ефірі «5 каналу» розповів Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Світовий банк готовий надати на ремонт українських доріг приблизно млрд. доларів США, ще близько 700 млн. готовий надати Європейський банк реконструкції та розвитку. 

«На жаль, сьогодні ми постійно просимо на допомогу, але коли вона надається, ми використовуємо зовсім незначний її відсоток. У випадку українських доріг мова йшла про менше ніж 10%. Наразі і Світовий банк готовий надати приблизно мільярд доларів США, і Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати близько 700 мільйонів», - зазначив Омелян в ефірі «5 каналу».

Міністр також додав, що було прийнято рішення повністю змінити підхід до діяльності Укравтодору.

Варто зазначити, що в Укравтодорі нещодавно відбулися серйозні кадрові зміни: було повністю змінено правління ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України», структури, яка займалася будівництвом і обслуговуванням доріг, а також керівництво Дорінвесту - державної компанії, яка, власне,  займалася співпрацею з міжнародними фінансовими організаціями. 

За словами міністра, нове керівництво має лише місяць для того, щоб продемонструвати свою ефективність.

На сьогоднішній день в Україні зі 170 тис. км  доріг зруйновано 97%. Найбільш катастрофічна ситуація склалася на півдні і сході країни, а також в Карпатах.

 

 
Коментарі (0)