ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїна витратила на війну 420 млрд гривень

Україна витратила на війну 420 млрд гривень

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у вівторок на засіданні уряду, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Україна витратила на оборону та безпеку понад 420 млрд. гривень

 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у вівторок на засіданні уряду, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Україна витратила на оборону та безпеку понад 420 млрд. гривень (близько 11,4 млрд. доларів США).

При цьому загальні видатки бюджету за час з 24 лютого становили, за словами Шмигаля, близько трильйона гривень – тобто військові видатки становили понад 40% видатків українського бюджету, інформують Економічні Новини.

Майже 70% військових витрат, 288 млрд. гривень, за словами Шмигаля, пішли на зарплату військовим, 135 млрд. гривень – на купівлю та ремонт військової техніки.

Також разом із Національним банком уряду України вдалося забезпечити макроекономічну та макрофінансову стабільність. Україна не впала у прірву галопуючої інфляції. Девальвація гривні до долара також відбулася в межах світових тенденцій.

Союзники дають Україні відчутно більше, ніж вона могла б подужати сама: за словами Шмигаля, країна вже отримала допомоги на 14 млрд. доларів, а до кінця року розраховує отримати ще 12-16 млрд. доларів.

Уряд також виконував та продовжує виконувати всі свої соціальні зобов’язання, зазначив прем’єр-міністр України.

“Пенсії були проіндексовані. Зарплати вчителям та лікарям виплачуються в повному обсязі. Субсидії платимо. Тарифи на тепло заморожені до кінця опалювального сезону. Більше 30 млрд грн було виплачено в межах програми єПідтримка тим, хто втратив роботу в перший період війни. Запущено виплати для внутрішніх переселенців”, – додав Шмигаль.

 

 

 
Коментарі (0)