ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїна входить у зиму з ослабленою енергосистемою

Україна входить у зиму з ослабленою енергосистемою

Україна входить у зиму з ослабленою енергосистемою, оскільки експерти попереджають про ризики потенційних російських атак, враховуючи незавершеність ремонтних робіт і брак запасного обладнання
Україна входить у зиму з ослабленою енергосистемою, оскільки експерти попереджають про ризики потенційних російських атак, враховуючи незавершеність ремонтних робіт і брак запасного обладнання.
 
Урядовці посилили протиповітряну оборону навколо енергетичних об'єктів, але відновлення залишається складним завданням.
 
Про це пише The New York Times, передає "Україна Комунальна".
 
росія може відновити інтенсивні атаки по енергетичній інфраструктурі України, повторюючи тактику, яку вона використовувала минулого року. За даними експертів, цього року енергосистема стала більш крихкою. 
 
За словами експертів, українські енергетичні об'єкти постраждали під час торішніх обстрілів. Водночас ремонтні роботи не завершені, запасного обладнання мало, а критично важливих альтернативних джерел генерації недостатньо.
 

Українська влада відмовилася надати детальні дані про поточний стан енергомережі, заявивши, що це конфіденційна інформація у воєнний час. Але у доповіді ООН, яка була опублікована цього року, йдеться про те, що до кінця квітня загальні генерувальні потужності України впали до половини того рівня, який був до повномасштабної вторгнення. 

 
Коментарі (0)